receptet találtunk
Egy recept, két étel Az indiai konyha talán legismertebb étele a currys csirke. Ez tulajdonképpen egy tejszínes, pikánsan fűszeres, húsos étel, amit fogyaszthatunk párolt rizzsel, krumplival, de szerintem a legfinomabb naan kenyérrel mártogatva. A naan kenyér nem más, mint egy indiai lepénykenyér. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos kenyéré. Igaz, a végeredmény nem az a puha belezetű szendvics alap, amit mi készítünk általában, viszont az egyszerűségéből adódik, hogy elrontani sem lehet. A legjobb langyosan tálalva, de hidegen is nyugodtan fogyasztható. Az én verzióm most rizsliszttel és növényi joghurttal készült. A lepényt tálalhatjuk szaftos húsok mellé, de fogyaszthatjuk a kedvenc mártogatós krémünkkel.
Kép forrás: saját forrás
A naan kenyérhez morzsoljuk az élesztőt a langyos joghurtba, a por állagú útifűvet keverjük csomómentesre a langyos vízzel, a lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral. Adjuk a lisztet és az élesztős joghurtot a beáztatott útifűhöz, gyúrjunk belőle egynemű tésztát, majd dolgozzuk el benne az olvasztott margarint.
A tésztát szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet.
Osszuk a tésztát 6 egyenlő részre, nyújtsuk 2-3 mm vastag, ovális alakúra. Egy vastag aljú, zsiradékmentes serpenyőben, fedő alatt süssük a kenyerek mindkét oldalát 2-3 percet.
A csirkemellet vágjuk csíkokra, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Szórjuk rá a fűszereket, öntsük hozzá a paradicsom pürét és alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a húst és főzzük közepes lángon addig, míg a hús teljesen puha nem lesz, majd öntsük fel a tejszínnel.
Rotyogtassuk további 4-5 percet.
Allergének: