Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Húsvéti sonkás pite

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Gondolom minden családban előfordult már, hogy a húsvéti, főtt sonka pár nap után már nem volt túl kapós és esetleg maradt néhány, gazdátlan főtt tojás is a hűtőben. Számtalan módon fel tudjuk használni ezeket a maradék alapanyagokat, én most egy pite variációt szeretnék megmutatni. Természetesen ez a pitealap bármilyen feltéttel kombinálható, így nem csak a húsvét utáni időszakban kerülhet az asztalra.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

250 g It’s us universal mix liszt
4 g szárított élesztő
120 g margarin
50 g Auchan tejföl
8 g
1 db tojás

hozzávalók a töltelékhez

200 g Főtt sonka
3 db főtt tojás
ízlés szerint mozzarella 
400 ml Auchan főzőtejszín
3 db tojás
ízlés szerint
1 csipet frissen őrölt feketebors
1 teáskanál petrezselyem
1 kávéskanál fokhagymagranulátum
ízlés szerint Auchan füstölt sajt

elkészítés

1

A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az élesztőt és a tejfölt, majd gyúrjunk rugalmas tésztát.

2

A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk akkorára, hogy a piteforma oldalára is kerüljön belőle (34-36 cm átmérőjű).

3

A sonkát és a mozzarellát vágjuk apró kockákra, a főtt tojást karikázzuk fel, majd tegyük a tésztára. 

4

A tojásokat keverjük össze a tejszínnel, fűszerezzük, és öntsük a pitére, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. 

5

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.


Allergének: