receptet találtunk
Gondolom minden családban előfordult már, hogy a húsvéti, főtt sonka pár nap után már nem volt túl kapós és esetleg maradt néhány, gazdátlan főtt tojás is a hűtőben. Számtalan módon fel tudjuk használni ezeket a maradék alapanyagokat, én most egy pite variációt szeretnék megmutatni. Természetesen ez a pitealap bármilyen feltéttel kombinálható, így nem csak a húsvét utáni időszakban kerülhet az asztalra.
Kép forrás: saját forrás
A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az élesztőt és a tejfölt, majd gyúrjunk rugalmas tésztát.
A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk akkorára, hogy a piteforma oldalára is kerüljön belőle (34-36 cm átmérőjű).
A sonkát és a mozzarellát vágjuk apró kockákra, a főtt tojást karikázzuk fel, majd tegyük a tésztára.
A tojásokat keverjük össze a tejszínnel, fűszerezzük, és öntsük a pitére, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Allergének: