receptet találtunk
Tojás, sonka, torma, és a húsvéti asztal elmaradhatatlan kelléke, a kalács. Nálunk minden húsvéti reggeli elmaradhatatlan része az ötös fonatú, fürjtojással megtűzdelt fonottkalács. Nem egy ördöngösség, és nincs annál jobb, mint amikor a srácok a sülő kalács illatára ébrednek. Bármilyen fonással elkészítheted, de a klasszikus ötös fonattal készül, Krisztus öt sebére utalva. Nem bonyolult, és ha már csináljuk, akkor maradjunk a hagyományoknál.
Kép forrás: saját forrás
Amikor felhabosodott, a többi hozzávalóval együtt alaposan dagaszd ki, ezt lehet géppel és kézzel is.
Kend le a felvert tojással, ha teszel bele főtt tojást, akkor azt most tedd meg, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Ekkor takard le egy alufóliával, csökkentsd a hőfokot 170-re, és kb 30 perc múlva kész is vagy. Aranybarnának és alul-felül kopogósnak kell lennie.
Allergének: