Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Húsgombóc leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A húsgombóc leves egy könnyű, de tápláló leves. A zöldségek és a húsgombócban található teljes kiőrlésű zsemlemorzsának köszönhetően, elfogyasztásával hozzájárulunk napi rostszükségletünk kielégítéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

A gombóchoz

400 g darált pulykacomb
3 ek teljes kiörlésű zsemléből készült zsemlemorzsa
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint majoranna

hozzávalók

250 g sárgarépa
150 g zöldborsó
150 g fehérrépa
50 g zeller
1 db hagyma
1 ek olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint vegamix
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint víz

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, majd meghámozzuk. A répákat karikákra, a zellert kockákra, a hagymát nagyobb darabokra vágju.

2

Egy lábasban az olajat felhevítjük, majd megpároljuk rajta a zöldségeket a hagyma kivételével.

3

Felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd fűszerezzük és beleteszzük a hagymát is.

4

A húsgombóchoz kimérjük az alapanyagokat, majd masszává keverjük.Kis gombócokat formázunk.

5

Amíg a levesünk fő, és a zöldségek puhulnak egy másik lábasban, bő forrásban lévő vízben megfőzzük a gombócokat.

6

Ha a zöldségek puhák, hozzáadjuk a leveshez a kifőzött gombócokat.


Allergének: tojás Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz