Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Humusz

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csicseriborsókrém jó alternatíva lehet, a mindennapok szendvicseinek változatossá tételéhez. Mindemellett a magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak is jó választás lehet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

300 g csicseriborsó
2 db citrom
2 gerezd fokhagyma
2 ek házi tahini
izlés szerint őrölt római kömény
izlés szerint fekete kömény
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
2 db citrom
2 ek olíva olaj
2 dl víz

elkészítés

1

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk hideg vízbe.

2

A kb egy napig áztatott csicseriborsót annyi vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főzni.

3

Amikor már annyira megpuhult a csicseriborsó, hogy villával szét tudjuk nyomni, leszűrjük.

4

Egy mixerbe tesszük és kb. 1 dl vizet hozzáadva krémesítjük.

5

Ízesítjük a fűszerekkel, a citromok kifacsart levével.

6

Hozzáadjuk az olíva olajat, a fokhagymát és a maradék 1 dl vizet.

7

Még egyszer átkeverjük a mixerrel, amíg jó krémes nem lesz.

8

Pirítóssal és zöldségekkel tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes