Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Holstein szelet

Répási Eszter
vezető dietetikus

Amennyiben az ételkészítésnél a sertés húsára esik a választásunk, válasszuk az állat zsírszegényebb részeit (pl: karaj, szűzpecsenye, comb).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

500 g sertéscomb (4 szelet)
izlés szerint kevés 1,5 %-os tej
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint olaj

elkészítés

1

A húst megmossuk, és megtiszítjuk, majd 4 szeletet alakítunk ki belöle.

2

A széleit néhány helyen metsszük be (így a sütésnél nem fog felhajlani).

3

Áztassuk egy éjszakára tejbe.

4

Sózzuk, borsozzuk.

5

Egy teflon serpenyőben minimális olajon süssük ki.

6

Közben egy másik teflon serpenyőben kb 3 ml olajon süssünk tükörtojást.

7

A tojást a húsra helyezve tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás