Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Hoisin sertésszűz

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Most egy sertéshússal és sokféle zöldséggel készült ételt mutatunk be: a hoisin sertésszüzet. Ha szeretitek a távol-keleti ételeket, ezt az receptet mindenképpen ki kell próbálnotok!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 db szűzpecsenye
1 dl hoisin szósz
1 csokor újhagyma
2 dl szójaszósz
3 evőkanál rizsecet
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szezámmag
1 teáskanál kukoricakeményítő
400 gerezd rizstészta, lehet a szélesebb fajta
1 csokor újhagyma darabolva
1 db piros kaliforniai paprika csíkozva
2 cm gyömbér reszelve
100 gramm szeletelt lilakáposzta
100 gramm répacsík
100 gramm kesudió
3 evőkanál szezámolaj
1 csokor Friss koriander vagy petrezselyem

elkészítés

1

A hoisin- és szójaszószt keverd össze a rizsecettel, és vágd fel a hagymákat nagyobb darabokra.

2

Kend be a páccal a húst, és mehet is a hűtőbe, legjobb ha 1 nappal a készítés előtt bepácoljuk a húst és hűtőbe tesszük pihenni.

3

A páclevet tedd félre, a húst pedig süsd 15 percig 220 fokos sütőben, majd tekerd alufóliába 10 percre!

4

Közben egy serpenyőben kicsit pirítsd meg a szezámmagot, majd tedd félre.

5

A páclevet sűrítsd be egyharmadára. Szeleteld fel a húst, öntsd le szósszal, és szórd meg a szezámmaggal.

6

A rizstésztát öntsd le forró vízzel, majd hagyd rajta a csomagoláson jelzett ideig. Öntsd le róla, és tedd félre a tésztát!

7

Közben egy száraz serpenyőben pirítsd le a kesut, és tedd félre.

8

A szezámolajon pirítsd meg a zöldségeket, add hozzá a szójaszószt és a tésztát.

9

Alaposan kavard össze, szórd meg a kesudióval és friss korianderrel!


Allergének:

további receptek

Gluténmentes puri kenyér, fűszeres szilvás chutneyval Az összes kenyérféle közül a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető kenyérféle ez az indiai, zsiradékban sült puffancs. Aki nem járatos a kenyérsütés rejtelmeiben, nyugodtan álljon neki, hiszen garantáltan sikerülni fog. Ehhez a kenyérhez semmi másra nincs szükségünk, mint gluténmentes kenyérlisztre, sóra, vízre és olajra. Ezekből az alapanyagokból gyúrunk egy jó kis rugalmas tésztát, majd pár perc pihentetés után már süthetjük is a kenyeret. A végeredmény talán egy picit a mi lángosunkra hasonlít (és a bosnyákok ustipciére), de a lángossal ellentétben, ha betartjuk a sütés szabályait, óriási hólyagok lesznek a kenyérkék belsejében. Sütés közeben egy szűrőkanál segítségével végig az olaj felszíne alatt kell tartanunk a kenyérkéket, ettől lesz lyukas a belsejük. A tészták a bennük növekvő levegő mennyiségétől erőteljesen próbálnak az olaj felszínére kerülni a fizika törvényszerűségének eleget téve, de legyünk mi az erősebbek és küzdjük le a felhajtóerőt. A kenyeret tálalhatjuk húsok mellé köretnek, de elkészíthetjük hozzá a kedvenc szószunkat, sőt fogyaszthatjuk édesen lekvárral, fahéjas cukorral, nutellával. A felhasználása igazán sokrétű. Én most egy fűszeres, szilvás chutney-t készítettem hozzá. Kohári Éva 30 perc Gombás rizottó A gomba jó forrása a káliumnak, mely ásványi anyag hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez. Répási Eszter 25 perc