Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Héjában sült, grillezett burgonya

Havas Dóra
gasztroblogger

A burgonya kiváló és sokoldalú alapanyag, grillrácson is remekül elkészíthető. Megspékelve egy finom tejfölös fűszervajjal igazi nyár esti csemege.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

20 dkg vaj
1 csokor metélőhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
1 dl sűrű tejföl
1 teáskanál Durva só, finom só és őrölt bors
20 dkg mozzarella
6 nagyobb burgonya

elkészítés

1

A metélőhagymát a többi zöldfűszerrel együtt finomra vágjuk.

2

A vajat összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát is.

3

Fóliába csavarva megformázzuk és behűtjük, legalább egy órára.

4

A burgonyákat bevagdossuk, vigyázva, hogy a szeletek egyben maradjanak. Megtöltjük a burgonyákat felváltva 1-1 szelet fűszervajjal és mozzarellával. Alufóliába csomagoljuk és grillen 45 perc alatt puhára sütjük, néha megforgatjuk. Tejföllel, finomra vágott metélőhagymával kínáljuk.


Allergének: laktóz