Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi tahini

Répási Eszter
vezető dietetikus

A szezámmag krém egy rendkívül sokoldalúan felhasználható élelmiszer. Dresszingek készítésekor helyettesíthető vele a majonéz, de szendvicskrémként pirítósra is kenhetjük. Fogyasztása hozzájárul a napi kalciumbevitelünkhöz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 2 perc
Elkészítési idő: kb. 4 perc

hozzávalók

100 g szezámmag
2 ek olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
izlés szerint kevés víz
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)

elkészítés

1

Egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg a szezámmagot.

2

Daráljuk le egy darálón, adjunk hozzá olíva olajat.

3

Tegyük egy mixerbe, tegyük mellé a meghámozott fokhagymát és kevés víz hozzáadásával keverjük krémesre.

4

Öntsük át egy csatos üvegbe, így kb. 2-3 hétig eltárolható hűtőszekrényben.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes