Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi sűrített paradicsom

Répási Eszter
vezető dietetikus

Érdemes némi időt szánni a befőzésre, hiszen sokkal finomabb a saját készítésű alapanyagokból főzni télen is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 3 óra

hozzávalók

4.5 kg paradicsom
izlés szerint víz

elkészítés

1

Mossuk meg a paradicsomokat.

2

Helyezzük őket egy lábasba és öntsünk rá forró vizet.

3

Hámozzuk, meg a paradicsomot.

4

Vágjuk cikkekre a paradicsomokat, majd tegyük egy lábasba, és főzzük nagyon puhára (amíg szétesnek).

5

A szétfőtt paradicsomokat egy szűrő segítségével passzírozzuk át egy másik lábasba.

6

Főzzük sűrűre az átpasszírozott paradicsomot, kis lángon, néha megkeverve kb 2,5 órán keresztül.

7

Adagoljuk sterilizált befőttes üvegekbe, és tegyünk 1 napra száraz duntszba.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes