receptet találtunk
Ha valamilyen étel elkészítéséhez salsa szószra van szükségünk, inkább készítsük el házilag, ahelyett, hogy a bolti változatot választanánk. Így elkerülhetjük a felesleges adalékanyagok fogyasztását.
Kép forrás: saját forrás
Tisztítsuk meg a züldségeket, majd hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk apróra. A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, a chilit pedig karikázzuk.
A paradicsomot tegyük egy tálba, majd öntsük le forró vízzel, várjunk pár percet, majd hámozzuk meg, ezután pedig ezt is kockázzuk apróra.
Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, valamint adjuk hozzá a fokhagymát is.
Egy kicsivel később adjuk hozzá a többi zöldséget is (a chilit csak fokozatosan!), majd fűszerezzük.
Főzzük össze pár perc alatt.
Ha szükséges adhatunk hozzá egy kevés vizet is.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes