Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi salsa

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha valamilyen étel elkészítéséhez salsa szószra van szükségünk, inkább készítsük el házilag, ahelyett, hogy a bolti változatot választanánk. Így elkerülhetjük a felesleges adalékanyagok fogyasztását.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 8-10 perc

hozzávalók

250 g paradicsom
1 db kaliforniai paprika
1 db chili paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
fél db tk cukor
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint oregánó

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a züldségeket, majd hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk apróra. A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, a chilit pedig karikázzuk.

2

A paradicsomot tegyük egy tálba, majd öntsük le forró vízzel, várjunk pár percet, majd hámozzuk meg, ezután pedig ezt is kockázzuk apróra.

3

Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, valamint adjuk hozzá a fokhagymát is.

4

Egy kicsivel később adjuk hozzá a többi zöldséget is (a chilit csak fokozatosan!), majd fűszerezzük.

5

Főzzük össze pár perc alatt.

6

Ha szükséges adhatunk hozzá egy kevés vizet is.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes