Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi pestos cukkini-spagetti

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Két szuper dolog kerül ma terítékre! Az egyik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a pesto, kicsit magyarosítva. A másik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a spagetti, fogyókúrásra hangolva. Az íz viszont magáért beszél, ráadásul a hűtőben sokáig eláll egy befőttesüvegben, ha leöntöd olajjal.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a pestohoz

1 marék dió
50 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
1 csipet nagy szemű só

hozzávalók

10 szem koktélparadicsom felezve
3 db cukkini
300 g rák, ha szereted
3 evőkanál evőkanál a házi pestodból
50 g parmezán
1 kevés olívaolaj

elkészítés

1

A pesto összes hozzávalóját tedd egy konyhai aprítóba, de először csak kevés olajat adj hozzá. Turmixold össze, ha szükséges akkor önts még az olajból

2

Egy zöldség spirálozón tekerd át a cukkiniket. Pár ezer forintért beszerezhető, hasznos kis jószág. Ha nincs, akkor nagy lyukú reszelővel is dolgozhatsz. Forró, sós vízben főzd egy percig, majd öblítsd le jéghideg vízzel, így nem lesz túl puha.

3

Forrósíts fel egy serpenyőt, kevés olajon süsd a megtisztított rákokat addig, míg nem lesz piros a színük. Szedd ki, mehet rá a paradicsom, majd kettő perc múlva 3 nagy kanál pestó. Kicsit kavard össze és add hozzá a „spagettit”. Óvatosan - hogy ne törjenek a szálak – forgasd össze, jöhet rá a rák vagy a reszelt parmezán.

4

Tippek:

5

Ha hosszú futás előtti napon eszed, akkor mehet a rendes tészta, szükség lesz a szénhidrátra.

6

Az olaszok soha nem raknak sajtot olyan ételre, melyben hal, vagy tengeri herkentyű van. Nyugodtan csalj


Allergének: laktóz Garnélarák