receptet találtunk
Két szuper dolog kerül ma terítékre! Az egyik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a pesto, kicsit magyarosítva. A másik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a spagetti, fogyókúrásra hangolva. Az íz viszont magáért beszél, ráadásul a hűtőben sokáig eláll egy befőttesüvegben, ha leöntöd olajjal.
Kép forrás: saját forrás
A pesto összes hozzávalóját tedd egy konyhai aprítóba, de először csak kevés olajat adj hozzá. Turmixold össze, ha szükséges akkor önts még az olajból
Egy zöldség spirálozón tekerd át a cukkiniket. Pár ezer forintért beszerezhető, hasznos kis jószág. Ha nincs, akkor nagy lyukú reszelővel is dolgozhatsz. Forró, sós vízben főzd egy percig, majd öblítsd le jéghideg vízzel, így nem lesz túl puha.
Forrósíts fel egy serpenyőt, kevés olajon süsd a megtisztított rákokat addig, míg nem lesz piros a színük. Szedd ki, mehet rá a paradicsom, majd kettő perc múlva 3 nagy kanál pestó. Kicsit kavard össze és add hozzá a „spagettit”. Óvatosan - hogy ne törjenek a szálak – forgasd össze, jöhet rá a rák vagy a reszelt parmezán.
Tippek:
Ha hosszú futás előtti napon eszed, akkor mehet a rendes tészta, szükség lesz a szénhidrátra.
Az olaszok soha nem raknak sajtot olyan ételre, melyben hal, vagy tengeri herkentyű van. Nyugodtan csalj
Allergének: laktóz Garnélarák