Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Halászlé sok zöldséggel

Répási Eszter
vezető dietetikus

A halak húsa magas teljesértékű fehérjetartalommal rdndelkezik. A harcsa húsa gazdagon tartalmaz omega 3 zsírsavat és D-vitamint. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk egy héten legalább egyszer halat.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g afrikai harcsafilé
5 db sárgarépa (nagy)
2 db fehérrépa
100 g gomba
1 db vöröshagyma
10 ml étolaj
3-4 db babérlevél
izlés szerint fűszerpaprika
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

A harcsa filét megmossuk, majd 3x3 centis kockákra vágjuk.

2

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, a gomba kivételével mindent meghámozunk, majd a répákat és a gombát felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk.

3

Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát, tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, majd visszatesszük a tűzre, majd a többi zöldséget és egy kevés vizet is hozzáadunk és összepirítjuk.

4

Felöntjük az adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel (kb. 1,2 dl), és beletesszük a halat is.

5

Fűszerezzük.

6

Kb. fél óra alatt készre főzzük.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes