Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gyümölcstorta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A gyümölcstorta egy olyan desszert, amely sok gyümölcsöt és tejet tartalmaz, ezáltal alkalmanként beilleszthető az egészséges táplálkozásba.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc

A pudinghoz (házi)

4 dl 1,5%-os tej
3 ek stevia
fél db rúd vanília kikapart magja
3 db tojássárgája
2 ek vaj
2 ek tojássárgája

A tetejére

150 g idény gyümölcs
1 csomag tortazselé

hozzávalók

A piskótához:
5 ek langyos víz
75 g finomliszt
125 g rozsliszt
120 g eritrit
1 csomag sütőpor

elkészítés

1

A tojások sárgáját habosra keverjük az eritrittel.

2

Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a meleg vizet.

3

Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.

4

Egy margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük és170°C-on aranybarnára sütjük.

5

A pudingport elkeverjük az eritrittel és egy kevés tejjel.

6

A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejjel elkevert pudingport, és sűrűre főzzük.

7

A pudingot a piskóta tetejére öntjük és egy kicsit hűlni hagyjuk.

8

A tetejét gyümölccsel díszítjük, végül pedig ráöntjük az elkészített tortazselét.

9

Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a tortazselé.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás