receptet találtunk
Ahhoz, hogy egy igazi, ráadásul gluténmentes pitás gyrost együnk, ki sem kell mozdulni a lakásból. Sokan félnek a zsebes pita sütésétől, pedig nem egy nagy ördöngösség. A titok nyitja a sütés hőmérsékletében rejlik. Az alapja egy jó kenyértészta, amiből lapos korongokat formázunk. Nagyon fontos, hogy a sütőnket 220 fokra melegítsük fel. Én a pitát mindig hőlégkeverésen sütöm.
Kép forrás: saját forrás
Keverjük a langyos vízbe a cukrot, morzsoljuk hozzá az élesztőt és 15 perc alatt futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval, útifűvel és adjuk hozzá a felfuttatott élesztős vízhez.
Nagyon alaposan dagasszuk meg miközben, miközben az olajat fokozatosan adjuk hozzá.
A megdagasztott tésztát olajos kézzel gyúrjuk át, és osszuk 6 egyenlőre részre, majd formázzunk belőle bucikat.
Olajos felületen nyújtsunk a bucikból 5 mm vastagságú köröket és tegyük ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Szobahőmérsékleten kelesszük 30 percet. A sütőt melegítsük fel 220 fokra hőlégkeverésre.
Süssük a pitákatat 8 percig, majd fordítsuk meg, és süssük további 3-4 percet.
A kész pitákat a sütőből kivéve takarjuk le konyharuhával, így tökéletesen puha lesz.
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és kevés olajon pirítsuk meg.
A fűszereket közben keverjük össze egy kistálban, majd szórjuk a puhára sült húsra.
Alaposan keverjük össze és pirítsuk további 1-2 percet.
A pitába tejfölös szósz is dukál a zöldségek és a hús mellé. Ehhez keverjük össze a tejfölt sóval és fokhagymaporral.
Tálaláshoz a pitákból vágjunk le egy keskeny darabot és töltsük meg a zsebet ízlés szerint zöldséggel, hússal és bőségesen tejfölös öntettel.
Allergének: