Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gyors lepénykenyér

Havas Dóra
gasztroblogger

Ha már kipróbáltad az összes klasszikus receptet kenyérsütéshez és valami új ízre vágynál az otthoni liszt készletek elpusztítására ezt a gyors és egyszerű lepénykenyeret neked találtuk ki

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 70 perc pihentetéssel
Elkészítési idő: 5 perc

hozzávalók

300 g liszt
250 g görög joghurt
50 g mascarpone vagy tejföl
1 teáskanál
12 g friss élesztő

elkészítés

1

A hozzávalókból ragacsos tésztát dagasztunk, amit huzatmentes helyen 1 órát pihentetünk.

2

Ezután a tésztából kinyomkodjuk a levegőt, kis golyókat formázunk belőle, amiket koronggá lapítunk és forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt kisütünk.

3

Akkor jó a lepény, ha mindkét oldalán pettyekben kissé megfeketedik és a fordítás után felhólyagosodik.


Allergének: Laktózt tartalmaz Glutént tartalmaz