Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gulyásleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A marhahús jó forrása a hem típusú vasnak, valamint a teljes értékű fehérjének. Ha az ételkészítésnél a marhára esik a választásunk, fogyasszuk a zsírszegényebb részeit (pl: a comb egyes részeit (fehérpecsenye, hosszúfartő)).

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 110 perc

hozzávalók

400 g marhacomb
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
250 g burgonya
3 gerezd fokhagyma
izlés szerint fűszerpaprika
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint őrölt kömény
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint babérlevél
10 ml olaj

elkészítés

1

A hozzávaókat előkészítjük, a húst megtisztítjuk, és felkockázzuk. A leves zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a hagymát apróra, a répákat karikákra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk és felkockázzuk.

2

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát és tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük, majd zsírjára pirítjuk.

3

Hozzáadjuk a húst, és a paprikát, paradicsomot.

4

Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, köménnyel és az áttört fokhagymával.

5

Kb 1,5 dl víízel felöntjük.

6

Fedővel lefedjük és kb 90 perc alatt puhára főzzük a húst.

7

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, valamint kb 2 l vizet és a petrezselymet.

8

Főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

9

Ha szeretnénk levesbetétként tehetünk bele teljes kiőrlésű lsiztből készült csipetkét.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes