Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gulyásleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A marhahús jó forrása a hem típusú vasnak, valamint a teljes értékű fehérjének. Ha az ételkészítésnél a marhára esik a választásunk, fogyasszuk a zsírszegényebb részeit (pl: a comb egyes részeit (fehérpecsenye, hosszúfartő)).

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 110 perc

hozzávalók

400 g marhacomb
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
250 g burgonya
3 gerezd fokhagyma
izlés szerint fűszerpaprika
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint őrölt kömény
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint babérlevél
10 ml olaj

elkészítés

1

A hozzávaókat előkészítjük, a húst megtisztítjuk, és felkockázzuk. A leves zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a hagymát apróra, a répákat karikákra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk és felkockázzuk.

2

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát és tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük, majd zsírjára pirítjuk.

3

Hozzáadjuk a húst, és a paprikát, paradicsomot.

4

Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, köménnyel és az áttört fokhagymával.

5

Kb 1,5 dl víízel felöntjük.

6

Fedővel lefedjük és kb 90 perc alatt puhára főzzük a húst.

7

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, valamint kb 2 l vizet és a petrezselymet.

8

Főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

9

Ha szeretnénk levesbetétként tehetünk bele teljes kiőrlésű lsiztből készült csipetkét.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes

további receptek

Egészben sült mézes sertésszűz zsályás sütőtökpürével Karácsonykor egy jó halászlé mellett általában felsorakoznak az asztalon az ünnepi sültek is. A következő recept ebben a ligában indul egészen esélyes nyertesként, hiszen elkészítésekor nem csak a csomagolást gyakorolhatod, de ebből a sertésszűzből minden falat egy ajándék. Ha pontosan követed a receptet, biztos lehetsz benne, hogy morzsája sem marad a vacsora végére! Havas Dóra 50 perc Répatorta Az amerikai filmek egyik kedvenc süteménye a muffin mellett a répatorta. Éveken keresztül szemeztem ezzel a répa alapú süteménnyel, hiszen elég furcsa hozzávalója egy krémes sütinek a répa. Amikor megsütöttem az első reszelt répás tortát, rögtön tudtam, hogy nagy kedvence lesz a családnak. Maga a tészta egy roppant egyszerű kevert alap, amit a reszelt répa tesz igazán szaftossá, a többi körítés pedig csak hab a tortán. Én most egy egyszerű alaptészta receptet hoztam, ezt könnyen variálhatjuk darált vagy akár durvára darabolt dióval és a fahéj mellett tetszőleges fűszerekkel. Készülhet az ünnepi asztalra torta formában, fehér krémmel (szerintem a fehér szín passzol a legjobban tészta színéhez) megkenve, de akár süthetünk belőle muffinokat is. A répás muffinokat csomagolhatjuk a gyerekek uzsonnásdobozába, így garantáltan elfogy az uzsonna. Aki tejmentes diétát tart, a mascarponekrém helyett válasszon nyugodtan egy növényi tej alapú, pudingos krémet. Kohári Éva 40 perc