Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Grillezett lazac és spárga tésztasalátával

Havas Dóra
gasztroblogger

15 perc alatt egy kiadós, de egészséges tésztavacsora? Micsoda? Igen, jól hallod, pár alaphozzávalóból és az Auchanból szerzett friss spárgából és lazacszeletből olyan isteni és könnyű ételt varázsolhatsz, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

20 dkg lazac filé
25 dkg zöld spárga
5 evőkanál olvasztott vaj
40 dkg főtt tészta
0.5 dl tészta főzőlé
1 púpozott evőkanál pesztó
0,5-1 db citrom frissen facsart leve
fél teáskanál
1 csipet Bors

elkészítés

1

A grillt vagy grillserpenyőt felforrósítjuk és a megtisztított zöld spárgát (fás végeit letörjük) 1 evőkanál vajon gyakran forgatva megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.

2

A lazacot megkenjük olvasztott vajjal és mindkét oldalán 2-3 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.

3

Az öntethez egy befőttesüvegbe tesszük a pesztót, a tészta főzőlevét, 2 evőkanál olvasztott vajat, kevés sót és a citrom levét. Összerázzuk, majd a tésztára öntjük és alaposan összekeverjük.

4

A spárgát falatnyi darabokra vágjuk, a tésztához adjuk, majd ráforgácsoljuk a grillezett lazacot is. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.


Allergének: glutén