Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Grillezett grapefruit bébispenóttal és báránnyal

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Amennyire gyors, annyira exkluzív is ez a csodás, grillezett grapefruitos bárányborda. Igen, jól olvasod: grillezett grapefruitos. Frissessége és fanyarsága a bébispenóttal együtt remekül kiegészíti a bárányborda rusztikusságát. Ha gyorsan szeretnél villantani valami menőt, akkor ez a te recepted.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

4 szelet úgynevezett french rack-re vágott bárányborda
1 db grapefruit
1 zacskó bébispenót
1 marék dió
2 ág friss rozmaring
3 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 kevés olívaolaj
1 csipet só, bors
1 csipet őrölt kardamom

elkészítés

1

Felforrósítjuk a grillserpenyőt, és a kevés olívaolajra rádobjuk a fokhagymát és az egyik ág rozmaringot.

2

Mehetnek mellé a szigorúan szobahőmérsékletű bordák is.

3

Sózzuk, borsozzuk, oldalanként 2-2 perc alatt készen is van.

4

Kivesszük a serpenyőből és fólia alatt pihentetjük.

5

A megpucolt grapefruit gerezdjeit kivágjuk a hártyák közül.

6

Mehet is a serpenyőbe a mézzel, kardamommal és a dióval együtt.

7

Ha karamellizálódott, akkor dobjuk mellé a spenótot, de csak annyi időre, amíg össze nem esik.

8

A bordákat ráfektetve táljuk.


Allergének: dió.