Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Grillezett gomolyás burger házi lilahagyma lekvárral

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Nem vagyunk egy tipikus vegetáriánus család, aki ismer bennünket, az nehezen tudja elképzelni, hogy ez az egyik kedvenc kajánk, ha beröffentem a grillt. A nyúlósan olvadó sajt, a kissé megégetett szélű zsemle és a házi lilahagyma lekvár isteni kombináció, tökéletes ebéd, vagy vacsora hús nélkül is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

3 fej tisztított, szeletelt lilahagyma
1 evőkanál barnacukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál balzsamecet
4 db hamburger zsemle
4 szelet Auchan magyaros ízesítésű gomolya
ízlés szerinti zöldségek
kevés vaj

elkészítés

1

Az olajon fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a cukrot és a balzsamecetet!

2

Lassú tűzön főzd fél órán keresztül, addigra nagyon édes lekvárt kell kapnod!

3

Kóstold meg és cukorral, vagy balzsamecettel igazítsd ki az ízeket!

4

A félbevágott zsemlék mindkét oldalát vékonyan vajazd meg, és süsd át a grillen, vagy egy serpenyőben a vajazott oldalakat!

5

A gomolya nagyon jól grillezhető, nem folyik szét, de vigyázz a megfelelő hőmérsékletre! Ha túl forró a grill, és nincs fent elég ideig egy oldalon a sajt, akkor nem tudod majd megfordítani.

6

Süsd meg a sajtok mindkét oldalát, ha a klasszikus, rácsos mintát szeretnéd, akkor mindkét oldalt el kell fordítanod 90 fokkal a sütés felénél!

7

Rakd össze a bucikat, tegyél bele jégsalátát, paradicsomot, uborkát, amit csak szerettek. Mehet rá a sajt, majd a saját hagymalekvárod, végül a zsemle teteje.

8

Én frissen sült édesburgonyával és a maradék lekvárral tálaltam.


Allergének: