receptet találtunk
Nem vagyunk egy tipikus vegetáriánus család, aki ismer bennünket, az nehezen tudja elképzelni, hogy ez az egyik kedvenc kajánk, ha beröffentem a grillt. A nyúlósan olvadó sajt, a kissé megégetett szélű zsemle és a házi lilahagyma lekvár isteni kombináció, tökéletes ebéd, vagy vacsora hús nélkül is.
Kép forrás: saját forrás
Az olajon fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a cukrot és a balzsamecetet!
Lassú tűzön főzd fél órán keresztül, addigra nagyon édes lekvárt kell kapnod!
Kóstold meg és cukorral, vagy balzsamecettel igazítsd ki az ízeket!
A félbevágott zsemlék mindkét oldalát vékonyan vajazd meg, és süsd át a grillen, vagy egy serpenyőben a vajazott oldalakat!
A gomolya nagyon jól grillezhető, nem folyik szét, de vigyázz a megfelelő hőmérsékletre! Ha túl forró a grill, és nincs fent elég ideig egy oldalon a sajt, akkor nem tudod majd megfordítani.
Süsd meg a sajtok mindkét oldalát, ha a klasszikus, rácsos mintát szeretnéd, akkor mindkét oldalt el kell fordítanod 90 fokkal a sütés felénél!
Rakd össze a bucikat, tegyél bele jégsalátát, paradicsomot, uborkát, amit csak szerettek. Mehet rá a sajt, majd a saját hagymalekvárod, végül a zsemle teteje.
Én frissen sült édesburgonyával és a maradék lekvárral tálaltam.
Allergének: