Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Grillezett brokkoli saláta

Havas Dóra
gasztroblogger

Húsok mellett a grillezés a zöldségnek is igen jól áll. Tippjeim: a fokhagymát és só finomra töréséhez érdemes kőmozsarat használni. A brokkolit a grillrács méretétől függően akár szeletekre is vághatjuk.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

6 evőkanál Vaj
1 db lime leve, reszelt héja
1 evőkanál chili
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál finom só
1 fej brokkoli
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg feta sajt

elkészítés

1

A puha vajat összekeverjük a lime levével és reszelt héjával. A fokhagymát a ½ tk sóval finomra törjük, majd a csiliszósszal és a mézzel együtt a vajhoz keverjük.

2

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük olíva olajjal és sóval, borssal ízesítjük. Közepesen erős láng felett a grillen ropogósra sütjük – hagyjuk egy kicsit megbarnulni, de ne égjen meg!

3

Egy nagy keverőtálba szedjük a sült brokkolit, összeforgatjuk az ízesített vajjal és feta sajtot morzsolunk a tetejére


Allergének: laktóz