Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Görögdinnyés saláta 

Havas Dóra
gasztroblogger

Ez a saláta abba a kategóriába esik, amit azok is szívesen megesznek, akik kifejezetten ódzkodnak az „egészséges” és a „saláta” szavaktól. Ez a fogás elképesztően komplex ízvilágú, a textúrái is változatosak és egyszerűen oltári finom, főleg, ha faszenes grillezésre is van mód.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók a savanyított retekhez

1 dl almaecet
másfél evőkanál cukor
1 evőkanál Só, bors
1 csomó retek (kb. 5 db) félbevágva-negyedelve

hozzávalók a salátához

3 vastag szelet görögdinnye héj nélkül, összesen 18 háromszögre vágva
15 dkg színes koktélparadicsom 
2 db lime lé
1 db kígyóuborka
9 evőkanál olívaolaj
1 csipet só és frissen őrölt bors
1 evőkanál méz
5 dkg rukkola
10 dkg feta sajt
4 evőkanál tökmag

elkészítés

1

A savanyított retekhez összekeverjük az ecetet a cukorral és a sóval, majd belekeverjük a retket, és félretesszük legalább 15 percre, de 1 óránál nem többre.

2

Közben felhevítünk egy grillserpenyőt a legmagasabb fokozaton vagy beizzítjuk a kis faszenes grillt, és a görögdinnyét összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal.

3

A dinnyét oldalanként 2-2 perc alatt, mozgatás nélkül „csíkosra” grillezzük, majd félretesszük hűlni.

4

A maradék olajat, a lime-levet és a mézet a sóval és a borssal alaposan összekeverjük vagy összerázzuk.

5

Egy nagy tányéron elrendezzük a salátát, ráhelyezzük a dinnyeszeleteket, megszórjuk a morzsolt sajttal, és meglocsoljuk az öntettel.

6

A tökmaggal megszórva tálaljuk.


Allergének: