receptet találtunk
Ez a saláta abba a kategóriába esik, amit azok is szívesen megesznek, akik kifejezetten ódzkodnak az „egészséges” és a „saláta” szavaktól. Ez a fogás elképesztően komplex ízvilágú, a textúrái is változatosak és egyszerűen oltári finom, főleg, ha faszenes grillezésre is van mód.
Kép forrás: saját forrás
A savanyított retekhez összekeverjük az ecetet a cukorral és a sóval, majd belekeverjük a retket, és félretesszük legalább 15 percre, de 1 óránál nem többre.
Közben felhevítünk egy grillserpenyőt a legmagasabb fokozaton vagy beizzítjuk a kis faszenes grillt, és a görögdinnyét összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal.
A dinnyét oldalanként 2-2 perc alatt, mozgatás nélkül „csíkosra” grillezzük, majd félretesszük hűlni.
A maradék olajat, a lime-levet és a mézet a sóval és a borssal alaposan összekeverjük vagy összerázzuk.
Egy nagy tányéron elrendezzük a salátát, ráhelyezzük a dinnyeszeleteket, megszórjuk a morzsolt sajttal, és meglocsoljuk az öntettel.
Allergének: