receptet találtunk
A görög tyúkhúsleves egy igazán különleges, nem mindennapi leves, mely emellet finom és tápláló is.
Kép forrás: http://katieatthekitchendoor.com/wp-content/uploads/2013/01/2013-1-8-017.jpg
A húst megmossuk, megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. A répákat szintén megmossuk, majd meghámozzuk, a rizst is átmossuk, majd lecsepegtetjük.
Egy lábasban feltesszük főni a húst. Amikor már kb. félig megpuhult hozzáadjuk a rizst, valamint az egészben hagyott répákat is.
Ha minden puha, eltávolítjuk a húst és a répákat a levesből.
Vegyük le a levest a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy ne legyen forró.
A tojásokat és a citromot alaposan megmossuk, a citromokat kifacsarjuk, a tojásokat felütjük, majd a citrom levét hozzá csurgatva felverjük.
A tojást melegítsük lassan a leveshez, úgy hogy a levesből merjünk hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük.
Amikor már azonos hőmérsékletű a levessel, lassan csurgassuk bele a tojást.
Ízesítsük sóval és borssal.
A főtt csirkével és a répával együtt tálaljuk.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás