Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Görög tyúkhúsleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A görög tyúkhúsleves egy igazán különleges, nem mindennapi leves, mely emellet finom és tápláló is.

Kép forrás: http://katieatthekitchendoor.com/wp-content/uploads/2013/01/2013-1-8-017.jpg


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 45 perc

hozzávalók

1.2 kg tyúkhús (szárny, nyak, comb)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 bögre barna rizs
2 db citrom
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint kb 1 l víz

elkészítés

1

A húst megmossuk, megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. A répákat szintén megmossuk, majd meghámozzuk, a rizst is átmossuk, majd lecsepegtetjük.

2

Egy lábasban feltesszük főni a húst. Amikor már kb. félig megpuhult hozzáadjuk a rizst, valamint az egészben hagyott répákat is.

3

Ha minden puha, eltávolítjuk a húst és a répákat a levesből.

4

Vegyük le a levest a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy ne legyen forró.

5

A tojásokat és a citromot alaposan megmossuk, a citromokat kifacsarjuk, a tojásokat felütjük, majd a citrom levét hozzá csurgatva felverjük.

6

A tojást melegítsük lassan a leveshez, úgy hogy a levesből merjünk hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük.

7

Amikor már azonos hőmérsékletű a levessel, lassan csurgassuk bele a tojást.

8

Ízesítsük sóval és borssal.

9

A főtt csirkével és a répával együtt tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás