Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Görög gyümölcsleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A görög- illetve a sárgadinnyét a zöldségfélék közé soroljuk, ezen belül is a kabakosok családjába tartozik (a tökhöz, az uborkához és a cukkinihez hasonlóan). A sárgadinnye gazdagon tartalmaz ß-karotint, mely az A-vitamin előanyaga. A görögdinnye a paradicsomhoz hasonlóan magas likopin tartalommal rendelkezik, mely kedvező hatással bír a daganatok ellen.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

600 g görögdinnye
250 g sárgadinnye
100 g meggy
100 g málna
50 g egres
200 ml frissen facsart narancslé
150 ml 8 %-os főzőtejszín
izlés szerint xilit ízlés szerint
izlés szerint egész fahéj
izlés szerint egész szegfűszeg
1 db citrom
1 púpzott evőkanál kukoricakeményítő

elkészítés

1

A gyümölcsöket megmossuk, amiről szükséges, arról eltávolítjuk a héját.

2

A dinnyéket felkocázzuk, a meggyet kimagozzuk, az egrest negyedeljük.

3

A fűszerekkel (fűszer tartó tojásba téve), a narancslével, a xilittel, valamint 5 db citromkarikával ízesített aromás lében megfőzzük a gyümölcsöket.

4

Ha a gyümölcsök kellőképpen megpuhultak, a kukoricakeméynítővel csomómentesre kevert tejszínes habarással besűrítjük a levest.

5

Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes