Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Görög csirkemell

Répási Eszter
vezető dietetikus

A húsok, így a csirkehús is jó B-vitamin források. B12-vitamint csak az állati eredetű élelmiszerek elfogyasztásával tudjuk szervezetünkbe bejuttatni.A B12- vitamin a szervezetben végbemenő számos folyamatban fontos szerepet játszik, részt vesz pl. a fehérjékszintézisében, valamint a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc

hozzávalók

500 g csirkemell
100 g feta sajt
1 db lilahagyma
10 db fekete olaj bogyó
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A csirkét megtisztítjuk, majd szeleteket alakítunk ki belőle.

2

Sózzuk, borsozzuk.

3

A fetát felkockázzuk, az olaj bogyót felaprítjuk és lilahagymát is apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük.

4

A csirkemelleket megtöltjük a fetás keverékkel, feltekerjük és ha szükséges megtűzzük, hogy egyben maradjon.

5

Fektessük a csirkemelleket egy olajjal vékonyan megkent tepsibe, majd takarjuk le alufóliával.

6

200°C-ra előmelegített sütőben alul felül sütve süssük, míg megpuhul (kb. 30 perc).

7

Ha puha vegyük le róla a fóliát és pirítsuk meg.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes