receptet találtunk
A húsok, így a csirkehús is jó B-vitamin források. B12-vitamint csak az állati eredetű élelmiszerek elfogyasztásával tudjuk szervezetünkbe bejuttatni.A B12- vitamin a szervezetben végbemenő számos folyamatban fontos szerepet játszik, részt vesz pl. a fehérjékszintézisében, valamint a vörösvértestek képzésében.
Kép forrás: saját forrás
A csirkét megtisztítjuk, majd szeleteket alakítunk ki belőle.
Sózzuk, borsozzuk.
A fetát felkockázzuk, az olaj bogyót felaprítjuk és lilahagymát is apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük.
A csirkemelleket megtöltjük a fetás keverékkel, feltekerjük és ha szükséges megtűzzük, hogy egyben maradjon.
Fektessük a csirkemelleket egy olajjal vékonyan megkent tepsibe, majd takarjuk le alufóliával.
200°C-ra előmelegített sütőben alul felül sütve süssük, míg megpuhul (kb. 30 perc).
Ha puha vegyük le róla a fóliát és pirítsuk meg.
Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes