Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gombás rizottó

Répási Eszter
vezető dietetikus

A gomba jó forrása a káliumnak, mely ásványi anyag hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

400 g rizottó rizs
12 db nagy gombafej (csiperke)
80 g parmezán
4 db újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek margarin
1 ek olíva olaj
1 l zöldség alaplé
izlés szerint vegamix
izlés szerint só (öldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint kakukkfű
izlés szerint rozmaring

elkészítés

1

A hagymát megmossuk, megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

2

Egy lábasban felhevítjük az olíva olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.

3

Hozzáadjuk a rizst és a meghámozott, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

4

Pár perc alatt összepirítjuk (amíg a rizs kifehéredik), majd bele merünk egy merőnkanállal a lassú tűzön forralt alapléből.

5

Az alaplevet innentől kezdeve fokozatosan adagoljuk a rizshez, mindig csak egy merőkenállal, az újjabb adagot, akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már elfőtte.

6

Ha megpuhult a rizs, hozzákeverjük a parmezán felét. Ha szükséges még sóval és borssal ízesítjük.

7

A gombákat megmossuk és megtisztítjuk, majd felszeleteljük.

8

Egy serpenyőben felhevítjük a margarint és rádobjuk a gombát.

9

Ízesítjük.

10

Puhára pároljuk.

11

Az elkészült gombát a rizshez keverjük.

12

A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes