receptet találtunk
A gomba jó forrása a káliumnak, mely ásványi anyag hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez.
Kép forrás: Saját forrás
A hagymát megmossuk, megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olíva olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a rizst és a meghámozott, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.
Pár perc alatt összepirítjuk (amíg a rizs kifehéredik), majd bele merünk egy merőnkanállal a lassú tűzön forralt alapléből.
Az alaplevet innentől kezdeve fokozatosan adagoljuk a rizshez, mindig csak egy merőkenállal, az újjabb adagot, akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már elfőtte.
Ha megpuhult a rizs, hozzákeverjük a parmezán felét. Ha szükséges még sóval és borssal ízesítjük.
A gombákat megmossuk és megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
Egy serpenyőben felhevítjük a margarint és rádobjuk a gombát.
Ízesítjük.
Puhára pároljuk.
Az elkészült gombát a rizshez keverjük.
A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes