Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gombapörkölt

Répási Eszter
vezető dietetikus

A gombák jó forrásai a B2-vitaminnak, mely vitamin számos élettani folyamatban szerepet játszik (pl. fehérjeszintézis, zsír- és szénhidrátlebontás).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

400 g csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
200 ml görög joghurt
2 ek teljes kiőrlésű liszt
izlés szerint pirospaprika
izlés szerint őrölt fekete bors
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
8 ml olaj

elkészítés

1

A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.

2

A gombát alapossan megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük.

3

Egy lábasban olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pirítjuk a hagymát.

4

A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, és öntünk alá egy kis vizet, hogy ne kapjon oda.

5

A tűzre visszatesszük és hozzáadjuk a gombát.

6

Öntünk rá kb 1,5 dl vizet, és fedő alatt puhára főzzük.

7

A lisztet csomómentesre keverjük a görög joghurttal és egy kevés vízzel.

8

Ha a gomba megpuhult és elfőtte a levét, a joghurtos habarással sűrítjük.

9

Melegen, teljeskiőrlésű lisztből készült nokedlival tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes