Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gombaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A gomba jó forrása a káliumnak, mely ásványi anyag hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

A galuskához

1 csipet
100 g teljes
izlés szerint kiőrlésű
izlés szerint liszt

hozzávalók

500 g gomba
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
5 dl víz
2 dl zöldség alaplé
2 dl natúr joghurt
3 ek teljeskiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
2 tk pirospaprika
2 ek napraforgó olaj

elkészítés

1

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk.

2

A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megmossuk és megtiszítjuk.

3

A vöröshagymát felkockázzuk. A sárgarépát és a fehérrépát felkarikázzuk. A gombát felszeleteljük.

4

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát.

5

A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával.

6

A tűzre visszatéve kevés vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sárga- és a fehérrpépát. Pár perc alatt összepirítjuk.

7

Felöntjük az 5 dl vízzel és a 2 dl zöldség alaplével.

8

Sózzuk.

9

Hozzáadjuk a gombát és a zúzott fokhagymát, majd puhára főzzük a zöldségeket.

10

A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzámelegítjük a leveshez. Lassan a leveshez csurgatjuk és főzzük még pár percig, hogy a liszt íze elfőjön.

11

Elkészítjük a galuska tésztáját.

12

A galuskát bő, forró enyhén sós vízbe szaggatjuk, és megfőzzük.


Allergének: tojás Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes