Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gofri glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A gofri egy világszerte kedvelt, igazi street food desszert. Már az ókori görögök is sütöttek felforrósított vaslapok között ostyákat, és sok évvel ezelőtt a franciák készítettek először díszes mintázatú gaufre-kat. Az USA-ban kedvelt reggeli. A megsült gofrit számtalan módon fogyaszthatjuk: lekvárral, különböző ízesítésű krémekkel, tejszínhabbal, mézzel, juharsziruppal. Nekem a gofriról mindig a gyerekkori strandos élmények jutnak eszembe. Imádtam a strandos gofrit csokoládés pudinggal és rengeteg tejszínhabbal. Nagyon sok éve nem ettem hagyományos liszttel készült gofrit, de még mindig érzem a számban az ízét. Szerencsére ez a glutén- és tejmentes gofri ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos. Ebből a mennyiségből 10 db gofri készíthető.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

250 g Auchan bio rizsliszt
220 g víz
100 ml Auchan olaj
2 db „M-es” méretű Auchan tojás
4 evőkanál cukor
12 g vaníliás cukor
1 csipet

elkészítés

1

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá.

2

Tegyük egy keverőtálba a tojások sárgáját, a cukrokat, mérjük hozzá az olajat, vizet és keverjük csomómentesre a liszttel.

3

Laza mozdulatokkal keverjük a masszához a kemény tojáshabot.

4

A gofrisütőt forrósítsuk fel. Érdemes az első sütés előtt vékonyan olajjal lekenni, így biztosan nem fog beleragadni a tészta.

5

Tegyünk a sütőbe 1-1 púpos evőkanál tésztát, majd süssük készre.

6

A megsült gofrikat szedjük rácsra. Ha a ropogós gofrit kedveljük, ne tegyük soha forrón őket egymás tetejére!

7

Tálaljuk ízlés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal.


Allergének: