receptet találtunk
A gofri egy világszerte kedvelt, igazi street food desszert. Már az ókori görögök is sütöttek felforrósított vaslapok között ostyákat, és sok évvel ezelőtt a franciák készítettek először díszes mintázatú gaufre-kat. Az USA-ban kedvelt reggeli. A megsült gofrit számtalan módon fogyaszthatjuk: lekvárral, különböző ízesítésű krémekkel, tejszínhabbal, mézzel, juharsziruppal. Nekem a gofriról mindig a gyerekkori strandos élmények jutnak eszembe. Imádtam a strandos gofrit csokoládés pudinggal és rengeteg tejszínhabbal. Nagyon sok éve nem ettem hagyományos liszttel készült gofrit, de még mindig érzem a számban az ízét. Szerencsére ez a glutén- és tejmentes gofri ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos. Ebből a mennyiségből 10 db gofri készíthető.
Kép forrás: saját forrás
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá.
Tegyük egy keverőtálba a tojások sárgáját, a cukrokat, mérjük hozzá az olajat, vizet és keverjük csomómentesre a liszttel.
Laza mozdulatokkal keverjük a masszához a kemény tojáshabot.
A gofrisütőt forrósítsuk fel. Érdemes az első sütés előtt vékonyan olajjal lekenni, így biztosan nem fog beleragadni a tészta.
Tegyünk a sütőbe 1-1 púpos evőkanál tésztát, majd süssük készre.
A megsült gofrikat szedjük rácsra. Ha a ropogós gofrit kedveljük, ne tegyük soha forrón őket egymás tetejére!
Tálaljuk ízlés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal.
Allergének: