Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes túrógombóc

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Egy kiadós leves mellé mindenki nagyon szívesen fogyasztja nálunk a túrógombócot. A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, hiszen a hagyományos grízt helyettesíteni tudjuk a gluténmentes rizsdarával. A rizsdara pont ugyanúgy működik, mint a gríz. A túrógombóc gyenge pontja a megfelelő túró. Fontos, hogy jó minőségűt használjunk belőle, hiszen főzés közben könnyen széteshet. Az Auchan saját márkás terméke tökéletesen megfelel ehhez a recepthez, 2 db tojás elegendő hozzá. Ha rögös, szárazabb túróval dolgozunk, adjunk hozzá 3 db tojást.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók a gombóchoz

500 g Auchan félzsíros tehéntúró
80 g Schär bread mix liszt
100 g gluténmentes rizsdara
2 db Auchan nívó friss tojás
1 csomag Auchan vaníliás cukor
1 csipet

hozzávalók a forgatáshoz

15 g Auchan étolaj
150 g Barbara gluténmentes kenyérmorzsa
1 csipet

elkészítés

1

A gombóc minden hozzávalóját mérjük ki egy tálba és alaposan keverjük össze. A hozzávalók között 2-3 db tojás szerepel. Ha nagyon rögös, száraz a túró, akkor tegyünk hozzá 3 db-ot.

2

A bekevert masszát 10-15 percet pihentessük, közben készítsük el a morzsát a forgatáshoz.

3

Egy serpenyőben keverjük össze a kenyérmorzsát és az olajat, sózzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.

4

A túrós masszából enyhén vizes kézzel formázzunk gombócokat. Egy lábosban forraljunk fel legalább 3 liter vizet és kb. 10 perc alatt főzzük készre a gombócokat.

5

Érdemes egy gombócot félbevágni, ha megfőtt, szűrjük le és forgassuk meg a zsemlemorzsában.

6

Tálaljuk ízlés szerint porcukorral, tejföllel.


Allergének: