receptet találtunk
Egy kiadós leves mellé mindenki nagyon szívesen fogyasztja nálunk a túrógombócot. A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, hiszen a hagyományos grízt helyettesíteni tudjuk a gluténmentes rizsdarával. A rizsdara pont ugyanúgy működik, mint a gríz. A túrógombóc gyenge pontja a megfelelő túró. Fontos, hogy jó minőségűt használjunk belőle, hiszen főzés közben könnyen széteshet. Az Auchan saját márkás terméke tökéletesen megfelel ehhez a recepthez, 2 db tojás elegendő hozzá. Ha rögös, szárazabb túróval dolgozunk, adjunk hozzá 3 db tojást.
Kép forrás: saját forrás
A gombóc minden hozzávalóját mérjük ki egy tálba és alaposan keverjük össze. A hozzávalók között 2-3 db tojás szerepel. Ha nagyon rögös, száraz a túró, akkor tegyünk hozzá 3 db-ot.
A bekevert masszát 10-15 percet pihentessük, közben készítsük el a morzsát a forgatáshoz.
Egy serpenyőben keverjük össze a kenyérmorzsát és az olajat, sózzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.
A túrós masszából enyhén vizes kézzel formázzunk gombócokat. Egy lábosban forraljunk fel legalább 3 liter vizet és kb. 10 perc alatt főzzük készre a gombócokat.
Érdemes egy gombócot félbevágni, ha megfőtt, szűrjük le és forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Tálaljuk ízlés szerint porcukorral, tejföllel.
Allergének: