Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes tekert diós kalács

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Tegyük édessé a karácsonyi reggeleket egy isteni finom diós kaláccsal. A kalács elkészítése roppant egyszerű: a begyúrt tésztából két töltött tekercset készítünk és ezeket lazán összetekerjük. Ettől lesz a kalácsunk az íze mellett kifejezetten gyönyörű látvány is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók a tésztához

400 g langyos tej / Auchan bio rizsital
80 g Auchan cukor
25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
100 g Auchan margarin
2 db „M-es” méretű Auchan tojássárgája
500 g Schär Bread mix liszt

Hozzávalók a nyújtáshoz

1 evőkanál Auchan rizsliszt

hozzávalók a töltelékhez

2 db „M-es” méretű Auchan tojásfehérje
100 g Auchan cukor
200 g darált dió

hozzávalók a tetejére

1 db „M-es” méretű Auchan tojás

elkészítés

1

A tésztához a langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.

2

Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, öntsük rá a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lágy margarint, és dagasszuk meg.

3

50 fokos sütőben kelesszük a tésztát 30 percig.

4

A töltelékhez a tojások fehérjét keverjük kemény habbá. Forgassuk ebbe a darált diót és a cukrot.

5

A megkelt tésztát gyúrjuk át, osszuk két egyenlő részre. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztákat kb. 30x40 cm-es téglalappá. A diós tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztákon és a hosszabb oldaluk mentén szorosan csavarjuk fel.

6

A két rudat lazán tekerjük össze, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le a tetejét felvert tojással.

7

50 fokos sütőben kelesszük újabb fél órát.

8

A megkelt kalácsot 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd 170 fokon további 10 percet. Ha nagyon gyorsan barnul a kalács teteje sütés közben, takarjuk le egy sütőpapírral.


Allergének: