receptet találtunk
A tejszínes csirkemell talán az ételek közül az egyik leggyorsabban elkészíthető, számtalan módon variálható a fűszerezése. Ha kicsit többet készítünk, nyugodtan tegyük a fagyasztóba, mert felolvasztás után ugyanolyan, mint frissen. De ha nem szeretnénk tárolni, készítsünk belőle egy klassz pitét. Megmaradt egy fél fej kelkáposztám, amit szerettem volna elhasználni, így a maradék tejszínes csirke, a maradék kelkáposzta együtt született újjá egy fenséges pitében.
Kép forrás: saját forrás
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra vagy kockázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk a hagymához a húst, a zúzott fokhagymát és süssük pár perc alatt a húst puhára.
Adjuk hozzá a mustárt, öntsük fel tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és forraljuk folyamatos kevergetés mellet 1-2 percet.
A pite tésztához egy keverőtálban a lisztet, a sót morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojást és a vizet, majd gyúrjunk rugalmas, egynemű tésztát.
A tésztával béleljünk ki egy 24 cm-es pite formát.
A kelkáposztát daraboljuk rusztikus kockákra, szórjuk a tészta tetejére. Erre helyezzük a tejszínes húst.
200 ml tejszínt keverjünk össze lazán 1 db tojással, ezt sózzuk meg és öntsük a pite tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben süssük a pitét 20 percet.
Vegyük ki a sütőből a pitét, szórjuk meg reszelt sajttal, üssünk rá 3 db tojást és tegyük vissza a sütőbe.
Süssük egészen addig, míg a tojások megsülnek a pite tetején.
Allergének: