Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes spenótos muffin

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Tudom, a spenót elég megosztó étel főleg a gyerekek körében, de ha nem áruljuk el, hogy mitől ilyen szép zöld helyenként a muffin belseje, senki nem fog megjegyzést tenni rá. Viszont mivel maga a muffin igazán népszerű a gyerekek körében, ezért szívesen viszik uzsonnára magukkal az iskolába, még akkor is, ha nem édes. Az alap tésztát ízlés szerint variálhatjuk, természetesen a spenótot ki is hagyhatjuk, de tehetünk mellé kockára vágott virslit, sonkát, kolbász karikákat, esetleg apróra szelt hagymát. Tökéletes vendégváró étel, nyugodtan készítsünk mellé mártogatós krémeket és garantáltan sikerünk lesz vele.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

240 g Auchan bio rizsliszt
15 g sütőpor
6 g
50 g reszelt Auchan cheddar sajt
30 g reszelt Auchan füstölt trappista
30 g bébi spenót
180 g Auchan bio rizsital vagy tej
2 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 evőkanál Auchan mustár
50 g olvasztott Auchan margarin

hozzávalók a tetejére

ízlés szerint reszelt sajt

elkészítés

1

Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, a sütőport, a sót és keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a durvára vágott spenótot.

2

A tojásokat lazán verjük fel villával, öntsük hozzá a tejet és borítsuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint is és keverjük kanállal alaposan össze.

3

Tegyük a masszát 5 db 7 cm átmérőjű formába (lehet akár muffin sütőbe is, így több lesz belőle és picit rövidebb ideig kell sütni), a formákat állítsuk egy tepsibe.

4

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.


Allergének: