receptet találtunk
Ha vendégeket várunk, a sajtos rúd elengedhetetlen és nélkülözhetetlen ropogtatnivaló. Legyen az asztalon bármennyi édes, habos sütemény, torta, a sajtos rúd az, ami a legkapósabb és a leghamarabb fogy el. Pláne, ha jó sajtos, ha jó ropogós, de közben mégis omlós. Na ez a gluténmentes változat pont ilyen. Javaslom, ha vendégeket vártok, rögtön dupla adagot készítsetek, mert garantáltan nagy sikere lesz. Aki glutén- mellett tejmentes diétát is tart, nyugodtan készítse növényi sajttal, növényi „tejföllel”. Én rendszeresen sütöm így a tejfehérje-allergiás fiamnak. Sajnos a tejmentes sajtok nem sülnek szép, aranybarnára a rudacskák tetején, ezért nyugodtan szórjuk meg szezám- vagy lenmaggal. Nagyon jól mutat rajta a mák is.
Kép forrás: saját forrás
A tojással és a tejföllel gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Lazán verjünk fel egy tojást egy csipetnyi fűszerpaprikával, kenjük a kinyújtott tészta tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal (és kedvenc magjainkkal).
Derelyevágó segítségével vágjuk ízlés szerint egyenlő vastagságú csíkokra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára a rudacskákat. A sütési idő függ a sütőtől, mindig a színét nézzük. Az én sütőmben ez 20 perc szokott lenni.
Allergének: tojás, tej