Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes ricottás-spenótos falatkák

Kohári Éva
gasztroblogger, matematika és fizika szakos tanár, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ezeknek a ricottás falatkáknak nehéz ellenállni. Készíthetjük laza ebédnek akár rizs vagy salátaköret mellé, de tálalhatjuk hidegtálra vendégváró falatkáknak is. Hidegen, melegen egyaránt garantált sikere lesz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

110 g Auchan Ricotta 
110 g friss bébispenót
50 g gluténmentes zsemlemorzsa
50 g gluténmentes rizsliszt
2 db „M”-es méretű tojás
50 g parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
15 g vaj
gluténmentes zsemlemorzsa
olaj

elkészítés

1

A spenótot alaposan mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk vékony csíkokra. 

2

A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, dobjuk rá a durvára vágott fokhagymát, és fonnyasszuk meg rajta a spenótot, majd hagyjuk hűlni.

3

A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a spenótot, és alaposan keverjük össze.

4

Formázzunk nedves kézzel diónyi gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük aranybarnára. 

5

A megsült golyókat szedjük konyhai papírtörlőre. 

6

Tálalhatjuk melegen és hidegen egyaránt.


Allergének: tojás, tej