Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes, magvas háromszögek

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A mai rohanó világban sokan választanak napközben egy jól megpakolt szendvicset ebédre. A jó szendvics alapja pedig a finom, laktató buci. Én szendvicsrajongó vagyok és kifejezetten a magos, barna péksütemények vonzanak, ezek közül is a háromszög alakúak. Ez a vonzódás adta az ötletet ehhez a szendvicsalaphoz. A magvas háromszögünket vágjuk félbe, pakoljuk meg jó sok salátával, sajttal, a kedvenc felvágottjainkkal és estig garantáltan nem fogunk megéhezni munka közben sem.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

160 g Schär bread mix liszt
140 g Schär Dunkel mix liszt
10 g Auchan méz
8 g
300 g langyos víz
20 g friss élesztő
10 g lenmag
10 g chia mag
2 evőkanál Auchan olaj

hozzávalók a tetejére

ízlés szerint magok

elkészítés

1

A langyos vízben keverjük el a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 15 perc alatt.

2

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és adjuk a felfuttatott élesztőhöz.

3

Alaposan dagasszuk meg a tésztát, közben az olajat fokozatosan adjuk hozzá.

4

A bedagasztott tésztát meleg helyen kelesszük 40 percet.

5

A megkelt tésztát gyúrjuk át, nyújtsuk ki kb. 2 ujjnyi vastag, 10 cm széles téglalappá, majd éles késsel vágjunk belőle háromszögeket.

6

Tegyük a háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket vékonyan vízzel, szórjuk meg magokkal.

7

Kelesszük 30 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

8

Ízlés szerint készítsünk belőle szendvicseket.


Allergének: