receptet találtunk
A mai rohanó világban sokan választanak napközben egy jól megpakolt szendvicset ebédre. A jó szendvics alapja pedig a finom, laktató buci. Én szendvicsrajongó vagyok és kifejezetten a magos, barna péksütemények vonzanak, ezek közül is a háromszög alakúak. Ez a vonzódás adta az ötletet ehhez a szendvicsalaphoz. A magvas háromszögünket vágjuk félbe, pakoljuk meg jó sok salátával, sajttal, a kedvenc felvágottjainkkal és estig garantáltan nem fogunk megéhezni munka közben sem.
Kép forrás: saját forrás
A langyos vízben keverjük el a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 15 perc alatt.
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és adjuk a felfuttatott élesztőhöz.
Alaposan dagasszuk meg a tésztát, közben az olajat fokozatosan adjuk hozzá.
A bedagasztott tésztát meleg helyen kelesszük 40 percet.
A megkelt tésztát gyúrjuk át, nyújtsuk ki kb. 2 ujjnyi vastag, 10 cm széles téglalappá, majd éles késsel vágjunk belőle háromszögeket.
Tegyük a háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket vékonyan vízzel, szórjuk meg magokkal.
Kelesszük 30 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Ízlés szerint készítsünk belőle szendvicseket.
Allergének: