receptet találtunk
Nálunk a gyerekek egyik kedvenc étele a rántott hús. Gondolom ez más családokban is így van. A hagyományos panírozástól számtalan módon el tudunk térni gluténmentes alapanyagokkal is. Zsemlemorzsa helyett forgathatjuk a húst darált, gluténmentes extrudált „kenyérbe”, burgonyapehelybe, darált mandulába, és kukorica alapú reggeliző pehelybe is. Ha a hús szeleteket pár órára fokhagymás tejbe (ez lehet akár növényi tejital is) áztatjuk, igazán pikáns és porhanyós lesz az ételünk.
Kép forrás: saját forrás
A fokhagymát zúzzuk össze, tegyük egy tálba és öntsük rá a tejet, majd áztassuk bele a hússzeleteket legalább 1 órára.
A corn flakes-et késes aprító segítségével daráljuk apróra.
A tejből kivett húst sózzuk ízlés szerint. Panírozzuk a szokásos módon, csak zsemlemorzsa helyett a darált reggelizőpehelybe mártsuk: forgassuk először rizslisztbe, majd felvert tojásba és végül a darált corn flakes-be.
Egy serpenyőben melegítsünk fel bőségesen olajat és süssük a panírozott hús minkét oldalát aranybarnára.
Tálaljuk ízlés szerint a kedvenc köretünkkel.
Allergének: