Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes corn flakes bundában sült pulykamell

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Nálunk a gyerekek egyik kedvenc étele a rántott hús. Gondolom ez más családokban is így van. A hagyományos panírozástól számtalan módon el tudunk térni gluténmentes alapanyagokkal is. Zsemlemorzsa helyett forgathatjuk a húst darált, gluténmentes extrudált „kenyérbe”, burgonyapehelybe, darált mandulába, és kukorica alapú reggeliző pehelybe is. Ha a hús szeleteket pár órára fokhagymás tejbe (ez lehet akár növényi tejital is) áztatjuk, igazán pikáns és porhanyós lesz az ételünk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

4 vékony szelet pulykamell filé
2 gerezd fokhagyma
150 ml Auchan laktózmentes tej
ízlés szerint
2 evőkanál Auchan rizsliszt
2 db Auchan tojás
2 bögre gluténmentes corn flakes

hozzávalók a sütéshez

6 dl Auchan olaj

elkészítés

1

A fokhagymát zúzzuk össze, tegyük egy tálba és öntsük rá a tejet, majd áztassuk bele a hússzeleteket legalább 1 órára.

2

A corn flakes-et késes aprító segítségével daráljuk apróra.

3

A tejből kivett húst sózzuk ízlés szerint. Panírozzuk a szokásos módon, csak zsemlemorzsa helyett a darált reggelizőpehelybe mártsuk: forgassuk először rizslisztbe, majd felvert tojásba és végül a darált corn flakes-be.

4

Egy serpenyőben melegítsünk fel bőségesen olajat és süssük a panírozott hús minkét oldalát aranybarnára.

5

Tálaljuk ízlés szerint a kedvenc köretünkkel.


Allergének: