receptet találtunk
A gluténérzékenyek számára egyelőre csak álom, hogy egy igazi, gyorséttermi, ropogós, fűszeres bundás csirkehúst egyenek. Otthon megszólalásig hasonlót tudunk készíteni, alig pár hozzávalóval. Én most csirkemellet bundáztam, de készülhet csirkecombból, illetve szárnyból is. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, az íze viszont simán vetekszik vele. Ehetünk mellé krumplit, salátát, vagy mártogatós krémeket.
Kép forrás: saját forrás
A csirkemellet vágjuk kb. 2x5 cm-es darabokra, sózzuk meg.
A rizslisztet keverjük csomómentesre a vízzel.
A corn flakes-et mozsárban (ha nincs mozsarunk, tegyük egy vastag nejlon zacskóba és hús klopfolóval törjük össze) zúzzuk durvára, majd keverjük össze a kukoricaliszttel. Ehhez adjuk a fűszereket és a sütőport.
A húst forgassuk meg a lisztes vízben, utána hempergessük meg a fűszeres bundában.
Bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Tálaljuk ízlés szerinti körettel, mártogatós szószokkal.
Allergének: