receptet találtunk
Tökéletes reggeli, de csomagolhatjuk a gyerekeknek az uzsonnás dobozba is. A tészta másnap ugyanolyan puha, mint frissen. Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, nyugodtan tegyük a fagyasztóba.
Kép forrás: saját forrás
A rizsitalt melegítsük langyosra a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és kb. 15 perc alatt futtassuk fel.
A lisztet mérjük egy keverőtálba, adjuk hozzá az utifüvet, a sót.
Keverjük a felfuttatott élesztőhöz az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, majd öntsük a liszthez.
Alaposan gyúrjuk össze, míg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. Mivel elég ragacsos a tészta, érdemes gumikesztyűs kézzel dolgozni, vagy használjunk dagasztógépet, esetleg a keverőgép dagasztó spirálját.
A tésztát kelesszük szobahőmérsékleten 60 percet, vagy 50 fokos sütőben 35-40 percet.
A töltelékhez a rizsitalt keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd főzzük belőle sűrű krémet. A tűzhelyről levéve, még forrón keverjük hozzá a tejszínt (ezt nem kell előtte felverni) és osszuk két egyenlő részre. Az egyik részhez keverjük a feldarabolt étcsokoládét. A pudingokat hűtsük töltés előtt legalább langyosra.
A megkelt tésztát óvatosan gyúrjuk át enyhén rizsliszttel megszórt felületen.
A tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalappá. A tészta felét kenjük meg a csokis, a másik felét pedig a vaníliás töltelékkel. A vaníliás részt ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával. Csavarjuk fel a tésztát a két széléről, egymással szemben. Így kapunk egy csokis és egy vaníliás csigát, amik a tészta közepén találkoznak.
Éles késsel vágjunk másfél ujjnyi vastag csigákat a rúdból.
Tegyük a csigákat sütőpapírral belelt tepsibe.
A csigák tetejét kenjük le olvasztott margarinnal, majd pihentessük 15-20 percet.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Kihűlt csigákat szórjuk meg porcukorral.
Allergének: