Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Glutén- és tejmentes kakaós, vaníliás csiga

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Tökéletes reggeli, de csomagolhatjuk a gyerekeknek az uzsonnás dobozba is. A tészta másnap ugyanolyan puha, mint frissen. Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, nyugodtan tegyük a fagyasztóba.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók a tésztához

400 g It’s us miklos universal mix liszt
10 g por állagú útifű
25 g friss élesztő
60 g méz
340 g Auchan bio rizsital
2 db Auchan „M-es” méretű tojássárgája
1 csipet
60 g olvasztott Auchan margarin

hozzávalók a töltelékhez

500 g Auchan bio rizsital
5 evőkanál cukor
2 csomag glutén- és tejmentes vaníliás pudingpor
40 g glutén- és tejmentes étcsokoládé
100 g növényi tejszín
ízlés szerint mazsola

hzzávalók a tetejére

20 g olvasztott Auchan margarin

elkészítés

1

A rizsitalt melegítsük langyosra a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és kb. 15 perc alatt futtassuk fel.

2

A lisztet mérjük egy keverőtálba, adjuk hozzá az utifüvet, a sót.

3

Keverjük a felfuttatott élesztőhöz az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, majd öntsük a liszthez.

4

Alaposan gyúrjuk össze, míg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. Mivel elég ragacsos a tészta, érdemes gumikesztyűs kézzel dolgozni, vagy használjunk dagasztógépet, esetleg a keverőgép dagasztó spirálját.

5

A tésztát kelesszük szobahőmérsékleten 60 percet, vagy 50 fokos sütőben 35-40 percet.

6

A töltelékhez a rizsitalt keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd főzzük belőle sűrű krémet. A tűzhelyről levéve, még forrón keverjük hozzá a tejszínt (ezt nem kell előtte felverni) és osszuk két egyenlő részre. Az egyik részhez keverjük a feldarabolt étcsokoládét. A pudingokat hűtsük töltés előtt legalább langyosra.

7

A megkelt tésztát óvatosan gyúrjuk át enyhén rizsliszttel megszórt felületen.

8

A tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalappá. A tészta felét kenjük meg a csokis, a másik felét pedig a vaníliás töltelékkel. A vaníliás részt ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával. Csavarjuk fel a tésztát a két széléről, egymással szemben. Így kapunk egy csokis és egy vaníliás csigát, amik a tészta közepén találkoznak.

9

Éles késsel vágjunk másfél ujjnyi vastag csigákat a rúdból.

10

Tegyük a csigákat sütőpapírral belelt tepsibe.

11

A csigák tetejét kenjük le olvasztott margarinnal, majd pihentessük 15-20 percet.

12

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

13

Kihűlt csigákat szórjuk meg porcukorral.


Allergének: