receptet találtunk
A hot dog virsliből és hot dog kifliből álló street food étel. Az eredete a mai napig vitatott, de a legvalószínűbb, hogy az USA-ban készítették először a német bevándorlók által bevitt kolbászkákból. A hagyományos hot dogban a virslire mustárt nyomnak, de ma már számtalan hot dog-fajtát lehet kapni világszerte. Mi a legjobban sült hagymakarikákkal szeretjük. Ebből a mennyiségből 6 db hot dog kiflit süthetünk.
Kép forrás: saját forrás
A langyos rizsitalhoz keverjük a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt és 10-15 perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott margarint, a tojást, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót. Alaposan dagasszuk meg, és meleg helyen kb. 40 perc alatt kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát gyúrjuk át, osszuk 6 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat, a bucikból pedig kb. 10 cm hosszú rudakat. Tegyük a hot dog alapokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kelesszük újabb 30 percet.
A megkelt rudacskák tetejét kenjük le felvert tojás és víz keverékével, szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra és forgassuk meg rizslisztben. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és süssük benne aranybarnára a hagymakarikákat. A megsült hagymát szedjük konyhai törlőpapírra.
A virslit bő vízben főzzük meg.
A hot dog alapokat vágjuk félbe, töltsük meg ízlés szerint zöldségekkel, virslivel, sült hagymával és locsoljuk meg mustárral, majonézzel, ketchuppel.
Allergének: