Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Glutén- és tejmentes hot dog

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A hot dog virsliből és hot dog kifliből álló street food étel. Az eredete a mai napig vitatott, de a legvalószínűbb, hogy az USA-ban készítették először a német bevándorlók által bevitt kolbászkákból. A hagyományos hot dogban a virslire mustárt nyomnak, de ma már számtalan hot dog-fajtát lehet kapni világszerte. Mi a legjobban sült hagymakarikákkal szeretjük. Ebből a mennyiségből 6 db hot dog kiflit süthetünk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzáavók hot dog kifli

400 g langyos Auchan bio rizsital
30 g Auchan méz
25 g friss élesztő
50 g olvasztott Auchan margarin
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
10 g
500 g Schär bread mix liszt

hozzávalók a tetejére

1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 evőkanál evőkanál víz
ízlés szerint szezámmag

hozzávalók a sült hagymához

2 db vöröshagyma
3 evőkanál Auchan bio rizsliszt
ízlés szerint Auchan olaj

hozzávalók az összeállításhoz

ízlés szerint zöldségek, saláta
6 db glutén- és tejmentes virsli
ízlés szerint Auchan mustár, majonéz, ketchup

elkészítés

1

A langyos rizsitalhoz keverjük a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt és 10-15 perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott margarint, a tojást, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót. Alaposan dagasszuk meg, és meleg helyen kb. 40 perc alatt kelesszük a duplájára.

2

A megkelt tésztát gyúrjuk át, osszuk 6 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat, a bucikból pedig kb. 10 cm hosszú rudakat. Tegyük a hot dog alapokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kelesszük újabb 30 percet.

3

A megkelt rudacskák tetejét kenjük le felvert tojás és víz keverékével, szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal.

4

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.

5

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra és forgassuk meg rizslisztben. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és süssük benne aranybarnára a hagymakarikákat. A megsült hagymát szedjük konyhai törlőpapírra.

6

A virslit bő vízben főzzük meg.

7

A hot dog alapokat vágjuk félbe, töltsük meg ízlés szerint zöldségekkel, virslivel, sült hagymával és locsoljuk meg mustárral, majonézzel, ketchuppel.


Allergének: