receptet találtunk
A muffin talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert. Az alapja egy kevert tészta, amit ízlés szerint számtalan módon variálhatunk. A liszt egy részét kakaóporra cserélhetjük, így csokis muffint is tudunk készíteni belőle. A tésztájába a csokicseppeken kívül keverhetünk friss, vagy aszalt gyümölcsöket, de akár olajos magokat (mogyoró, mandula, kesudió) is. Mivel kis adagokban sütjük, ezért a sütési idő sem túl hosszú. A tetejét díszíthetjük a kedvenc krémünkkel, így tökéletes vendégváró sütemény, vagy ideális desszert a gyerek zsúrokra is. A gyerekek pedig egészen biztosan boldogan falatozzák az órák közötti szünetekben az uzsonnás dobozból.
Kép forrás: saját forrás
A lágy margarint keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd habosítsuk tovább pár percet a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tejitalt és keverjük csomómentesre.
Forgassuk a masszához a csokicseppet vagy az apró darabokra vágott étcsokoládét.
A muffin sütőbe tegyünk papír muffin formákat és adagoljuk ezekbe a tésztát. A muffin formákat háromnegyedig töltsük a masszával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
Allergének: