Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Glutén- és tejmentes csokicseppes muffin

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A muffin talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert. Az alapja egy kevert tészta, amit ízlés szerint számtalan módon variálhatunk. A liszt egy részét kakaóporra cserélhetjük, így csokis muffint is tudunk készíteni belőle. A tésztájába a csokicseppeken kívül keverhetünk friss, vagy aszalt gyümölcsöket, de akár olajos magokat (mogyoró, mandula, kesudió) is. Mivel kis adagokban sütjük, ezért a sütési idő sem túl hosszú. A tetejét díszíthetjük a kedvenc krémünkkel, így tökéletes vendégváró sütemény, vagy ideális desszert a gyerek zsúrokra is. A gyerekek pedig egészen biztosan boldogan falatozzák az órák közötti szünetekben az uzsonnás dobozból.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

60 g Auchan margarin
120 g cukor
12 g vaníliás cukor
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
150 g Auchan bio rizsliszt
6 g sütőpor
80 g Auchan bio rizsital
50 g glutén- és tejmentes étcsokoládé (vagy csokicsepp)

elkészítés

1

A lágy margarint keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd habosítsuk tovább pár percet a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tejitalt és keverjük csomómentesre.

2

Forgassuk a masszához a csokicseppet vagy az apró darabokra vágott étcsokoládét.

3

A muffin sütőbe tegyünk papír muffin formákat és adagoljuk ezekbe a tésztát. A muffin formákat háromnegyedig töltsük a masszával.

4

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.


Allergének: