Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Garnélás-mogyorós papaya

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ha szombat délutánra vendégeket vársz, és ahhoz keresel valami könnyed és extra finomságot, amivel villoghatsz előttük, akkor az alábbi itiner szerint már el is kezdheted összeválogatni a hozzávalókat. Mert, hogy amit kerestél, azt meg is találtad. Ebben az ételben a mennyei hozzávalók az első pillanattól végtelenül harmonikusan simulnak egymáshoz, hogy a végén mégis egy bombasztikus ízkavalkádban teljesednek ki.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 db zöld papaya
400 g hámozott garnélarák
200 g sós mogyoró vagy kesudió
1 db lime
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1-1 db piros és zöld chili paprika
1 csokor újhagyma
1 db kígyóuborka
1 doboz babcsíra
1 csokor friss petrezselyem vagy koriander
1 kevés szezámolaj
1 csipet

elkészítés

1

Felforrósított serpenyőben az olajon, kicsit megfonnyasztjuk a fokhagymát az aprított csilikkel.

2

Következő lépésként hozzáadjuk a garnélát.

3

Ha átpirult, akkor mehetnek hozzá az öntet alapanyagai, tehát a lime leve, a szójaszósz és a méz, plusz egy kevés só.

4

Ezután beledobjuk az apróra vágott uborkát és hagymákat

5

Hozzákeverjük a babcsírát és a tisztított, aprított papayát.

6

Tálaláskor megszórjuk a pirított mogyoróval és a friss korianderrel.


Allergének: mogyoró, kesudió, csili, szójaszósz, szezámolaj