Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Füstös sült kacsamell narancsos salsával

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Tudsz kacsát sütni? Itt az alkalom egy könnyű és nagyon finom recepttel kipróbálni! A kacsához kifejezetten passzolnak a gyümölcsösebb ízek, a narancs citrusossága is tökéletesen passzol hozzá úgy, hogy mégsem az édes íz dominál, hiszen emellé bejön még csomó hozzávaló, például a lime, az uborka, és az igazi csavart a koriander hozza el a történetben... A tuti sikert minőségi, friss kacsahússal tudod garantálni, ehhez pedig bátran ajánljuk húspultjainkat! Jó sütést-főzést!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

2 szelet kacsamell
Só, bors
Só, bors
2 db narancs
1 db uborka
2 fej lilahagyma
olívaolaj
friss koriander
2 gerezd fokhagyma
0.5 db lime leve
só, bors, chipotle chili

elkészítés

1

A kacsamelleket beirdaljuk úgy, hogy a húst ne érje el a kés, majd sózzuk, borsozzuk.

2

Hideg serpenyőbe tesszük bőrével lefelé, és így kezdjük közepes-magas lángon sütni.

3

Zsiradék nem is kell alá, és fontos, hogy a bőrös oldala tovább süljön, mint a húsos. (kb 12 + 8 perc, sütőben 180 fokon lehet még jobban átsütni)

4

Sütés után 10 percet pihentessük a húst, ezalatt összedobhatjuk a salsát a felaprított hozzávalókból: 2 narancs, 1 uborka, 2 fej lilahagyma, olívaolaj, friss koriander, 2 gerezd fokhagyma, lime leve, so, bors, chipotle chili

5

A maradék mézes-bazsalikomos-olívaolajos öntettel meglocsoljuk, és friss bazsalikommal tálaljuk.


Allergének: