Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Francia hagymaleves teljeskiőrlésű cipóban

Répási Eszter
vezető dietetikus

A vöröshagyma a magyar konyha egy alapélelmiszere. Alliszulfid, egy kéntartalmú vegyület található benne, melynek gombaölő hatása van.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

5 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl zöldség alaplé
9 dl víz
2 dl 8%-os főzőtejszín
1 kis darab darab keméyn sajt
2 ek olívaolaj
2 ek margarin (alacsony zsírtartalmú)
2 ek teljeskiőrlésű liszt
1 csokor apróra vágott petrezselyem
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
izlés szerint őrölt bors (fekete, fehér)

elkészítés

1

A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk.

2

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk.

3

Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, és hozzáadjuk az olívaolajat.

4

A felforrósított zsíradékon pár perc alatt megdinszteljük a vöröshagymát, és mikor már majdnem kész hozzá adjuk a fokhagymát.

5

Megszórjuk a petrezselyem felével, majd meghintjük a liszttel.

6

Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zöldségalaplevet.

7

Felöntjük az 1 l vízzel.

8

Sózzuk, borsozzuk.

9

Közepes tűzön főzzük még pár percig, amíg a hagymák megfőnek.

10

Adjuk hozzá a tejszínt, és újraforrástól számítva főzzük még kb. 3 percig.

11

Frissen sült cipóban, petrezselyemmel és parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes