Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Főzőtök krémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A főzőtök alacsony fehérje-, zsír-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont bővelkedik növényi rostanygokban és vízben.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 kg főzőtök
1 fej vöröshagyma
1 ek margarin
400 ml 1,5 %-os tej
800 ml zöldség alaplé
4 ek görög joghurt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint fehérbors
izlés szerint friss kapor

elkészítés

1

A tököt alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és legyaluljuk.

2

Besózzuk, és egy szűrőben kb 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.

3

Kinyomkodjuk, majd alaposan átöblítjük.

4

A hagymátmeghámozzuk, majd apróra vágjuk.

5

A margarint egy lábasban felhevítjük, majd ezen megfonnyasztjuk a hagymát.

6

Hozzáadjuk a tököt, majd felöntjük a tejjel és az alaplével.

7

Ízesítjük a fűszerekkel (a kaprot egészben tegyük bele, hogy könnyű legyen eltávolítani).

8

Puhára főzzük a tököt.

9

Eltávolítjuk belöle a kaprot, majd egy botmixer segítségével pürésítjük.

10

Dúsítjuk a joghurttal.

11

Kevés kaporral megszórva, hidegen vagy melegen fogyasszuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes