receptet találtunk
Egy gyors ebéd, vagy vacsora pár hozzávalóból, gazdagon fűszerezve. Számtalan módon variálható ez az alap recept a rohanós hétköznapokon.
Kép forrás: saját forrás
A csirkemellet tisztítsuk meg és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és kevés sóval dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a chilit és a kockára vágott csirkemellet. Pirítsuk aranybarnára a hús kockákat.
Közben a gombafejeket vágjuk vékony szeletekre, majd adjuk a húshoz és pároljuk 2-3 percet.
A megfőtt tésztát szűrjük le, mossuk át hidegvíz alatt, és tegyük ezt is a serpenyőbe.
Alaposan forgassuk össze a tésztát a húsos alappal, öntsük hozzá a húslevest és melegítsük jól össze. Közben fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg jó sok durvára vágott petrezselyemmel.
Tálaljuk mozarella golyócskákkal.
Allergének: