Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fokhagymás csirkemell spagettivel

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Egy gyors ebéd, vagy vacsora pár hozzávalóból, gazdagon fűszerezve. Számtalan módon variálható ez az alap recept a rohanós hétköznapokon.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 db csirkemell filé
300 g gluténmentes spagetti tészta
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
10 db csiperke gomba
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 csipet frissen őrölt feketebors
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet Habanero chili
150 ml húsleves alaplé
1 csomag Auchan mini mozarella

allergének

tej

elkészítés

1

A csirkemellet tisztítsuk meg és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

2

A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

3

A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós.

4

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és kevés sóval dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a chilit és a kockára vágott csirkemellet. Pirítsuk aranybarnára a hús kockákat.

5

Közben a gombafejeket vágjuk vékony szeletekre, majd adjuk a húshoz és pároljuk 2-3 percet.

6

A megfőtt tésztát szűrjük le, mossuk át hidegvíz alatt, és tegyük ezt is a serpenyőbe.

7

Alaposan forgassuk össze a tésztát a húsos alappal, öntsük hozzá a húslevest és melegítsük jól össze. Közben fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg jó sok durvára vágott petrezselyemmel.

8

Tálaljuk mozarella golyócskákkal.


Allergének: