Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fokhagymakrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A fokhagyma aromájáért a benne található biológiaileg aktív kéntartalmú vegyület felelős, mely antibakteriális, gomba- és vírusölő hatású anyag.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

2 fej fokhagyma
1 ek vaj
900 ml szárnyas alaplé
150 ml 8 %-os főzőtejszín
150 g füstölt sajt
2 ek teljes kiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint zsálya
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint vegamix

elkészítés

1

A fokhagymát megtiszítjuk és feldaraboljuk.

2

Egy lábasban felhevítjük a vajat.

3

Átfuttatjuk rajta a fokhagymát.

4

Meghintjük a liszttel.

5

Majd felöntjük az alaplével.

6

Fűszerezzük.

7

Megfőzzük.

8

Egy botmixer segítségével leturmixoljuk.

9

Visszatesszük a tűzre, és lassan hozzácsurgatjuk a tejszínt.

10

Forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes