receptet találtunk
Nálunk kenyérlángos, az olaszoknál focaccia. Nevezzük is bárhogy ezt a kenyértészta alapú finomságot, biztos, hogy mindenki megtalálja a személyes kedvencét, legyen az tejfölös, hagymás feltéttel vagy jó sok olajbogyóval, aszalt paradicsommal. A gyerekek pedig egészen biztosan rajongani fognak érte, ha friss idényzöldségekkel tesszük színessé a tetejét.
Kép forrás: saját forrás
Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos vízben, közben keverjük össze a lisztet a sóval és az útifűvel egy tálban. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az olajat, és alaposan dagasszuk meg.
A megdagasztott tésztát 50 fokos sütőben kelesszük 40 percet.
A megkelt tésztát nagyon óvatosan nyomkodjuk az ujjainkkal kb. 20x30 cm-es téglalappá, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kenjük meg olívaolajjal, pakoljuk meg gazdagon olajbogyóval, kapribogyóval, aszalt paradicsommal, rozmaringgal, és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Tálaláshoz tipp: olívaolajba áztassunk pár órára fokhagymát, rozmaringot, chilipaprikát, és ebbe mártogassuk a langyos focaccia szeleteket. Ezzel garantált sikerünk lesz!
Allergének: