Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Focaccia glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, matematika és fizika szakos tanár, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Nálunk kenyérlángos, az olaszoknál focaccia. Nevezzük is bárhogy ezt a kenyértészta alapú finomságot, biztos, hogy mindenki megtalálja a személyes kedvencét, legyen az tejfölös, hagymás feltéttel vagy jó sok olajbogyóval, aszalt paradicsommal. A gyerekek pedig egészen biztosan rajongani fognak érte, ha friss idényzöldségekkel tesszük színessé a tetejét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

15 g friss élesztő
5 g cukor
300 g langyos víz
300 g miklos universal mix liszt
8 g por állagú útifű
10 g
2 evőkanál Auchan olívaolaj

hozzávalók a tetejére

ízlés szerint olajbogyó
ízlés szerint kapribogyó
ízlés szerint friss rozmaring
ízlés szerint aszalt paradicsom
1 evőkanál Auchan olívaolaj

elkészítés

1

Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos vízben, közben keverjük össze a lisztet a sóval és az útifűvel egy tálban. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az olajat, és alaposan dagasszuk meg.

2

A megdagasztott tésztát 50 fokos sütőben kelesszük 40 percet.

3

A megkelt tésztát nagyon óvatosan nyomkodjuk az ujjainkkal kb. 20x30 cm-es téglalappá, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kenjük meg olívaolajjal, pakoljuk meg gazdagon olajbogyóval, kapribogyóval, aszalt paradicsommal, rozmaringgal, és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.

4

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

5

Tálaláshoz tipp: olívaolajba áztassunk pár órára fokhagymát, rozmaringot, chilipaprikát, és ebbe mártogassuk a langyos focaccia szeleteket. Ezzel garantált sikerünk lesz!


Allergének: