Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Feta sajttal és szardíniával töltött padlizsán

Répási Eszter
vezető dietetikus

A padlizsán más néven nevén tojásgyümölcs, Dél-Kelet Ázsiából származó zöldség. Sima és fényes héjú a padlizsán, sok változata létezik: lehet lila (nálunk ez a legelterjedtebb), fehér, zöld és sárga is, sőt csíkos változatban is terem.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: kb. 30 perc

hozzávalók

3 db nagy méretű padlizsán
izlés szerint szardínia
2 db paradicsom
180 g feta sajt
6 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
2 szál újhagyma
izlés szerint petrezselyemzöld
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk és a belsejüket kivájjuk.

2

A paradicsomokat mossuk meg, forrázzuk le, hámozzuk meg és kockázzuk nagyon apróra.

3

Az újhagymát mossuk meg és vágjuk apróra.

4

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olíva olajat, majd pirítsuk át ezen a padlizsánok kivájt, felaprított húsát és a paradicsomot.

5

Ízesítsük sóval, borssal és a fokhagymával.

6

Vegyük le a tűzről, és öntsük át egy tálba.

7

Adjuk hozzá a szardellát, a felkockázott feta sajtot, az újhagymát és a petrezselymet.

8

Töltsük meg a padlizsánokat.

9

Helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

10

200°C-os sütőben süssük (alul-felül sütve), amíg a padlizsánok megpuhulnak (kb. 20-25 perc).


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes