receptet találtunk
A rizottó egy igen népszerű fogás, ugyanis gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, mégis rengeteg variáció létezik belőle! Most egy fehérboros-gombás változatot mutatunk, ami biztosan lenyűgöz majd mindenkit, aki megkóstolja! A hozzávalók vásárlásakor nézzetek körül az Auchan borhetek kínálatában!
Kép forrás: saját forrás
Kevés vajon futtasd meg a fokhagymát, de maradjon puha, majd egy kevés borral párold meg a friss gombát. Fedd le, tedd félre.
Egy vastag aljú lábasban olvaszd fel a maradék vajat és egy kevés olívaolajjal párold meg a hagymát.
Jöhet az áztatott vargánya és a fehérbor. Várd meg, hogy teljesen elpárologjon. Ekkor jön a játék!
Mindig csak annyi alaplevet adj a rizshez, hogy éppen ellepje. Folyamatosan pótold, kevergesd. Kb 15-20 perc múlva kész.
Ekkor lendületes mozdulatokkal keverd el a maradék vajat és parmezánt, add hozzá a párolt gombát és a petrezselymet.
Allergének: