Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fehérboros, gombás rizottó

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

A rizottó egy igen népszerű fogás, ugyanis gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, mégis rengeteg variáció létezik belőle! Most egy fehérboros-gombás változatot mutatunk, ami biztosan lenyűgöz majd mindenkit, aki megkóstolja! A hozzávalók vásárlásakor nézzetek körül az Auchan borhetek kínálatában!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

50 g szárított vargánya
250 g friss gomba
2 gerezd fokhagyma
250 g vaj
2 dl száraz fehérbor
2 l alaplé. Az Auchanban van STAR alaplé, jöhet csirkés, vagy zöldséges
400 g risotto rizs
1 csokor friss petrezselyem
100 g parmezán

elkészítés

1

A szárított vargányát áztasd forró vízbe 20 percre. 

2

Kevés vajon futtasd meg a fokhagymát, de maradjon puha, majd egy kevés borral párold meg a friss gombát. Fedd le, tedd félre.

3

Forrald fel az alaplevet, majd vedd kicsire a lángot, hogy a lé csak gyöngyözzön.

4

Egy vastag aljú lábasban olvaszd fel a maradék vajat és egy kevés olívaolajjal párold meg a hagymát.

5

Add hozzá a rizst, alaposan keverd össze, hogy minden szemet bevonjon a vaj. 

6

Jöhet az áztatott vargánya és a fehérbor. Várd meg, hogy teljesen elpárologjon. Ekkor jön a játék! 

7

Mindig csak annyi alaplevet adj a rizshez, hogy éppen ellepje. Folyamatosan pótold, kevergesd. Kb 15-20 perc múlva kész. 

8

Ekkor lendületes mozdulatokkal keverd el a maradék vajat és parmezánt, add hozzá a párolt gombát és a petrezselymet. 

9

Forgasd össze és azonnal tálald.


Allergének: